Megosztok, tehát vagyok

Gondolatok, amik nem feltétlenül nyerik el mindenki tetszését, viszont agyműködésre késztetnek.

Nem velem történik, avagy igenis minden a te felelősséged

2018. október 17. 18:13 - Cal Mooney

Miért nem szabad kimaradnod a magyar diktatúra elleni küzdelemből?

Amikor 1945-ben a szövetségesek egész Németországot felszabadították a náci uralom alól, a lakosok úgy köszöntötték a győzteseket, mint a Messiást. Amikor pedig megkérdezték tőlük, hogy mi történt az országukban az elmúlt 5-10 évben, szemlesütve válaszoltak olyasmiket, hogy "de hát annyira rendes embernek tűnt ez a Hitler", meg "olyan szépeket mondott", és "nem is vettük észre, mikor fordult át minden".

És igen, ezeknek a bűnbánó, magukat jogosan szégyellő embereknek jó része ott tapsolt és karlendített a Reich pompázatos néprendezvényein, éltette a nagy vezetőt, buzgón bólogatva azokra a szólamokra, hogy a német nép a világ csúcsa, mindenki más alsóbbrendű, csodásan élünk, minden a lehető legszipiszuperebb. Aki pedig nem éljenzett a tereken és az utakon a náci uralom alatt, azok nagy része is csendben ment és élte az életét, dolgozott, hazament. Tűrte, hagyta.

nemazen00.png

Ma Magyarországon pontosan ugyanez a helyzet. Amikor megtudom az újabb teljesen hihetetlen, lesújtó vagy épp felháborító kormány-húzás hírét, mindig azt mondom: ennél már nem lehet lejjebb, ezután már nem tűr a nép. Aztán síri csönd. Nem ég a Parlament, nem égnek a szónokok szavai, nem ég az összegyűlt sok százezres tömeg lelke. Nem ég semmi, csak az újabb "leszarom-cigijük" csikkje, amit elpöccintenek, aztán átkapcsolnak egy újabb szappanoperára vagy valóság(talan)show sokadik részére, és azt mondják: "ez nem velem történik".

Régebben kijártam a tüntetésekre, sőt, hozzájárultam az ellenálláshoz (természetesen nem kődobálással vagy hasonlókkal, hanem a véleményem kinyilvánításával, terjesztésével, kiállással amellett, hogy valami nem jófelé halad). De most nincs hová kimenni. Nincs tüntetés. Sőt, már szinte egy olyan "klub" kincs, ahová be lehet ülni és elbeszélgetni ezekről a dolgokról. Hely még talán volna, de üres.

És pont ettől lesz minden egyre durvább körülöttük. És ezért lesz az, hogy amikor majd valami nagyon súlyos időszak után kimásznak a pincéikből, vagy akár a saját magukba zárkózásból néznek kifelé először a világra, ők is azt mondják, mint a németek '45-ben. "Nem is vettük észre, mikor fordult át minden".

"Nem velem történik". Ez a kulcsmondat, mondhatni, ezért tartunk itt.

Mert ha nem velem történik a hajléktalanok kriminalizálása, legfeljebb morgok, de leginkább oda se figyelek, aztán megeszem paprikás krumpli maradékát, és máris elfelejtem a dolgot.

Ha nem velem történik a sajtószabadság teljes lerombolása, nézem tovább a szappanoperát, az volt tegnap is, az megmaradt ma is, mi baj lehet?

Ha nem velem történik a közpénzek módszeres elrablása és magáncélokra, luxusra, harmadik világbeli diktátorok szintjét idéző blingblingre szórása, akkor nincs gond, még két Dreherre jut, sőt egy kevertre is, akkor legyen boldog mindenki a pénzével.

És így tovább.

Amíg egyszer csak nem találod magad te is egy újabb kormányakció kereszttüzében, inkább becsukod a szemeidet. Mert az úgy kényelmes, biztonságos. Boldogok a lelki szegények. Boldog vagy.

nemazen02.png

Más országokban, ahol a demokrácia szó jelent is valamit, a nép akarata előbb-utóbb győzedelmeskedik. Mondhatja persze bármilyen kormány, hogy "de hát a nép elment szavazni, szóval akkor négy évig az ő akaratukból kormányzunk", de ez egyrészt nem egy "bármit csinálhatsz" kártya, és nem is négy évre szól. Egy igazán demokratikus országban, ha a nép rájön arra, hogy nem ezt a lovat akarta, hogy a választások előtti ígéretek helyett teljesen mást tesz a kormány, akkor szépen megy, és leváltja.

Oké, nem lehet mindenki Petőfi, Rákóczi, kuruc gerilla vagy épp Koppány. Nincs fegyvered, nem értesz máshoz, csak a könyveléshez, a kertásáshoz vagy épp a villanyszereléshez, nem vagy népvezér, harcos, szervező. Viszont 2018 van, ott van előtted a számítógép és az internet (amíg még az szabad). Nézz körül. Olvass utána dolgoknak. Nézz meg külföldi véleményeket, olyanokat, akik kívülről, szabadon látják a Magyarországon belülről a szemellenző miatt elfedett dolgokat. Aztán pedig menj ki. Beszélj róla. Verődj csoportokba. Tudom, ha két ember politikáról beszélget, az már illegális, de csöndben megjegyezném, hogy egykor az alkohol is az volt, aztán nézd, mégse lettek absztinensek az emberek. Ja, meg ugye anno szavazati joguk se volt. Aztán kiharcolták. Mert az emberek elvileg igenis fel tudnak lépni saját akaratukért, ha akarnak.

De te most épp nem akarsz.

És azt mondod, ez a politikusok balhéja, én egyelőre megvagyok, nem az én problémám, nem velem történik, nem én tehetek róla.

nemazen01.png

Segítek. Igenis te tehetsz róla.

A politikai foglyok börtönében, amit mostanában Magyarországnak neveznek, van nagyjából 1000 börtönőr, de igazából inkább azt mondanám, hogy egyetlen börtönigazgató, és a neki hajbókoló csapata. Ezen kívül van mondjuk egymillió olyan, aki félrevezetésből, haszonlesésből vagy épp csak nettó butaságból a börtönőrök pártján van. És ezen kívül van Magyarországon nyolcmillió politikai fogoly.

Ki az erősebb? Az 1000 vagy a 8 000 000? Tudod, miért erősebb most az az ezer? Mert a nyolcmillió nem csinál semmit. Hagyja, hogy fogoly legyen, mert van mit ennie, van mit bámulnia, és ennyi. A megalkuvó egymillióval nem kell törődni, ők azok, akik a lázadás első jelére elpárolognak, vagy meghúzódnak, megvárva, míg elmúlik.

Ezer van ellenünk. Nyolcmillióan vagyunk.

Ideje végre felfognunk, hogy a homokba dugott fej nem csak azt jelenti, hogy eleresztjük magunk mellett a rossz dolgokat. Ez azt jelenti, hogy támogatjuk, életben tartjuk őket.
Húzd ki a fejed a homokból.
Indulj el, te is, és mind a nyolcmillióan.
Kergesd el az ezer börtönőrt.
Nincs kifogás. Az sem, hogy elkezdesz azon gondolkozni, ki legyen az új főnök, hiszen "mindenki más ugyanolyan rossz".
Ettől a legrosszabb még mindig a legrosszabb.

És ha most nem fogsz össze a többiekkel, ha most nem használod ki az igazi erőt, ami a többség akaratában rejlik, tényleg elvesztél, és majd 5, 10, 20 év múlva, amikor az 1000 megalomán, önző maffiózó hatalmát kívülről dönti meg végre valaki, neked nem kell csodálkozva és szégyenkezve előmásznod a menedékedből azon mammogva, hogy "nem tudod, mikor fordult át minden".
Indulj. Változtass.

nemazen04.png

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megosztok.blog.hu/api/trackback/id/tr7914307381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.10.18. 11:57:26

Ott szarjátok el a lépést, hogy lehet hogy nyolcmillióan vagyunk, de nem veletek. Mert hogy Pl. aki jár időnként az utcán Pesten mondjuk tömegközlekedéssel, az bizony már megfogalmazta párszor magában, hogy az nem igazán jó, hogy a közterületek tele vannak hónapok óta nem mosakodott, kukázásból élő polgárokkal. Szóval, azzal elég nehezen fogtok tömegbázisra szert tenni, hogy ha azt hirdetitek, hogy a metró bejárata előtt magad alá hugyozás tiltása a Holocaust előszobája.

Ha mondjuk olyasmiért kezdetek el tüntetni, hogy állam bácsi stadionok helyett épitsen normális szállókat, esetleg a csóró polgár számára is elérhető pár négyzetméteres minigarzonokat, a cselekvőképteleneket pedig vigyék zárt intézetbe ahelyett hogy az utcán fagynak meg, ezzel simán egyet lehetne érteni. Csak sajnos a ti megint csak a deviancia jogának gyakorlásáért küzdenek az érintettek emberi körülményeinek biztosítása helyett.

TCrown 2018.10.18. 12:20:24

Ujabb Orbánt nácizó blog, bejegyzés, szerző.
Gyerekes túlzások, fenyegetődzés, rettegés.
Kurva unalmas.

metal · http://electric.blog.hu 2018.10.18. 12:36:18

"Tudom, ha két ember politikáról beszélget, az már illegális, de csöndben megjegyezném, hogy egykor az alkohol is az volt, "

MIVAN??? Mit szívtál?

"Ezer van ellenünk. Nyolcmillióan vagyunk."

Ha végre belátnátok, hogy nem vagytok nyolcmillióan, ha annyian lennétek, akkor nem orbán kormányozna. A magatok hülyítése helyett el kellene kezdeni dolgozni azon, hogy ha nem is 8 millióan, de legalább többségben legyetek, mert jelenleg az látszik, hogy a nép jelentős része nincs veletek, sokan vannak orbánnal, de aki nincs vele, azoknak is csak egy része van veletek. A legnagyobb önámítás az, hogy magatok közé soroltok mindenkit, aki nem szavazott orbánra!

metal · http://electric.blog.hu 2018.10.18. 12:37:17

@metal: bocsánat: Ha végre belátnátok, hogy nem vagytok nyolcmillióan..... akkor talán el tudnátok indulni a célfelé!

rallus 2018.10.18. 12:52:35

"A napokban két gazdasági elemzőintézet is rekordnagy GDP-növekedést prognosztizált az idei évre: kedden a GKI módosította 4,2 százalékra az előrejelzését, szerdán pedig a Pénzügykutató dobott be egy 4,4 százalékos értéket, ami a válság utáni időszakot nézve rekord lenne. "
Talán inkább ez a ti bajotok....

Nancsibacsi 2018.10.18. 13:10:45

Nem olvastam végig, de most a lakástakarékkal van bajotok, vagy a hajléktalanokkal? Mert nem mindegy...

Az a helyzet, hogy jelenleg nincs B terv. Van Orbán, vagy... és nem látsz senkit se, aki rajta kívül kormányozni akarna. Vona akart, de a pártja nem. Szél Berni akart, de hát... őt több okból is hagyjuk. Mindenki másnak az ellenzékben jó úgy ha sz.r, mert felelősség nincs, fizut úgyis kapnak hogy nem dolgoznak - majd hülyék lennének törni magukat. Tessék először túltenni magatokat Orbánon, meg azon hogy lop, mert nyilván ti is lopnátok - szóval mondjatok valami érvet is. Program, ne adj isten konkrét tettek - tudom is én. Ez amit jelenleg csináltok ugyanaz, mint amit Torgyán kiabált a parlamentben: Antal József monnyon le! - csak most Orbánnal.

nnnnnnnn 2018.10.18. 13:26:52

nekem a legjobban az tetszik ezekkel a riogató blogokkal amikor leírják hogy "Amíg egyszer csak nem találod magad te is egy újabb kormányakció kereszttüzében..."

mióta 2010-ben a kormány hatalomra került valahogy a dolgozó adófizető polgárok még egyszer sem találták magukat semmilyen kormányakció kereszttüzében, szóval ez úgy mikor fog már végre bekövetkezni? mert lassan már 10 éve ezt hallgatjuk hogy majd minket is elvisz az orbán-patásördög :D

$pi$ 2018.10.18. 13:28:47

"Ezer van ellenünk. Nyolcmillióan vagyunk."

Hogy a fenébe lehet ilyen naív butaságot leírni? Figyu elmagyarázom a te szavaiddal!

Ha bejönne az álmod és elzavarnátok a fideszt meg orbánt és elérnétek, hogy a te kedvenceid legyenek hatalmon, akkor másnap idejönnék és azt mondanám, hogy "Ezer van ellenünk. Nyolcmillióan vagyunk." és azt követelném, hogy zavarjuk már el a te kedvenceidet.

Jé, és ez történt 2010-ben és pont ez történt azóta is minden választáson.

Ne ábrándozz azon, hogy *ti* vagytok nyolcmillióan. Nem vagytok. Rohadt kevesen vagytok.

Sir Gombóc 2018.10.18. 13:31:38

@nnnnnnnn: akkor eddig szerencsétek volt. A környezetemben sokan vannak, köztük fidesz szavazók is (egy részük már emiatt nem az), akiket bizony érintett orbánék ámokfutása. Pártállástól függetlenül neheztelnek, sőt dühösek emiatt.

rallus 2018.10.18. 13:35:32

@Sir Gombóc: A profik ezt úgy szokták kezdeni, hogy: Én is Fidesz szavazó voltam, de.....

Sir Gombóc 2018.10.18. 13:37:48

@Nancsibacsi: 2010 óta egy pártnak nem volt csak választási programja, fidesznek hívják. Úgyhogy ezzel ne gyere. Van alternatíva a rendszerváltás pártjain és orbánékon kívül, de ehhez át kell lépni az árnyékodat, a kishitűségedet, a behódolást. Mert csak ez tárja hatalmon a fideszt.

CyberPunK 2018.10.18. 13:38:11

Az a baj (a ti szempontotokból), hogy ennek most épp örül az a nem is olyan kicsi réteg, akik naponta találkoznak a szarszagú csövikkel tömegközlekedésen/megállókban/aluljárókban.

Sir Gombóc 2018.10.18. 13:40:18

@rallus: lehet bagatelizálni, de nem érdemes.

deneskata 2018.10.18. 13:42:20

@nnnnnnnn: Van gyereked? Mert ha van, akkor már téged is eltalált. Mert az az állami iskola, amibe esetleg jár, az nem embergyereknek való. Remélem, egyszer lecsukják azokat, akik ezt művelték az iskolával és ezt művelik a gyerekeinkkel.
Hidd el, igazat mondok. Belülről látom, mit szenved egy alsós a 7. órában.

deneskata 2018.10.18. 13:45:42

@CyberPunK: Ha te nem tudnál mosakodni, neked is olyan szagod lenne. De neked ez a legnagyobb bajod, hogy bántja az orrodat a szaguk. Ők nagyon örülnének, ha ez lenne a legnagyobb bajuk.
Nehogy már együttérzést mutass, az a mi országunkban nem számít menőnek.

Csató 2018.10.18. 13:58:26

Nekem tökre bejön ez az alternatív valóság, amit a miniszterelnök úr kínál.
A páleszt, kolbász szeretem, közmunkán el lehet lógni a napot.
Egy-két dolgot még nem igazán tettem magamévá, mint pl. ez a "Duna menti fotball-kultúra" dolog. Ez a 3 bekapott észt gól után is összezavar, meg ha az akadéémiáink 10 évente termelnek ki 2 db világszínvonalú nemzetközi játékost /Kleinhesler meg az a másik Cipruson/, akkor minimum 50 év kell egy kezdőcsapathoz a válogatottba. De hát, akkor már nem lesznek túl öregek azok, akiket mostanában nevelünk ki????
Mindezeeken azért túl sokat nem rúgózok. Ha valami gáz lenne, akkor meg ráfogom a szocikra, Sorosra, meg a tetves homoki niggerekre!

CyberPunK 2018.10.18. 13:58:28

@deneskata: Volt már olyan élményed, hogy reggel munkába menet konkrétan a hányinger kerülgetett egy buszon a tőled 5 méterre álló hajléktalan miatt, és dönthettél aközött, hogy vagy lehányod az utastársadat vagy leszállsz? Volt már olyan veled, hogy hogy konkrét fizikai erőszakot helyezel kilátásba egy ilyennel szemben, ha tizedszerre is felteszi a párodnak azt a kérdést, hogy miért nem ad neki pénzt (annyira részeg volt, hogy ekkor vette észre, hogy együtt vagyunk)? Volt már részed bőrigázásban, mert a buszra várva nem tudtál bemenni a megállóba mert pár ilyen beköltözött? Én együttérző vagyok, amíg nem az én farkammal verik a csalánt.

agarik 2018.10.18. 13:59:20

Egy kérdést: milyen erőt?

Ha osztasz fegyvert - megyünk. Egyébként nem látjuk az opciód.

deneskata 2018.10.18. 14:02:25

@CyberPunK: És gondolod, hogy erre a problémára egy adminisztratív rendelet a megoldás? Épp az a baj pártunkkal és kormányunkkal, hogy mindent központi rendelettel akar megoldani, anélkül, hogy előtte közelebbről megvizsgálná a problémát.

ZX 2018.10.18. 14:07:17

@Nancsibacsi: "Tessék először túltenni magatokat Orbánon, meg azon hogy lop, mert nyilván ti is lopnátok - szóval mondjatok valami érvet is. Program, ne adj isten konkrét tettek - tudom is én."

Ezt a faszságot ideje lenne elfelejteni. A Fidesznek milyen programja volt? Ja, pont semmilyen, az emberek mégis rá szavaztak, mert migráncs, soros, ensz, tudjukki. Ha viszont az orbánozás megszűnne akkor mehetne a titokban lopás, csalás, haudozás éls az emberek még ennyire sem lennének képben ezeket illetően, mint amennyire most vannak. Pedig most se nagyon vannak. Szóval az orbánozás elhagyása meg programírás amit a kutya sem olvas el, nem segít abban, hogy leváltsuk a maffiózókat.

igazi hős 2018.10.18. 14:09:21

@metal: Orbán sosem volt többségben. (Az egyetlen magyar kormány, aki a szavazatok, sőt a szavazásra jogosultak többségét tudta maga mögött, az Horné volt. Mondjuk ez is elég csúnya látlelet erről az országról.)
Orbán ellenfelei többségben voltak/vannak/lesznek. De ebből nem lesz kormányváltás, az biztos.

$pi$ 2018.10.18. 14:09:35

@deneskata: "És gondolod, hogy erre a problémára egy adminisztratív rendelet a megoldás? Épp az a baj pártunkkal és kormányunkkal, hogy mindent központi rendelettel akar megoldani,"

A kormány csak "rendeleteket" tud hozni, semmi mást nem tehet.

ZX 2018.10.18. 14:14:59

@nnnnnnnn: A magánnyugdíj ellopása és a zsarolás az mi? A ltp-ak beszántása mi? Hogy éjjel-nappal a faszságokat kell hallanod és olvasnod az mi? A gyülekezési jog módosítás mi? A tolvajlás, a trafikok elvétele, a játékgépek eltüntése és ezzel munkahelyek megszüntetése vajon mi? Oktatás, egyészségüg ytönkretétele az mi? Soroljam még? Az ilyen hülyék miatt tartunk itt.

metal · http://electric.blog.hu 2018.10.18. 14:25:59

@igazi hős: Hol írtam, hogy többségben volt? De neki van egy stabil támogatói köre, míg a többiek kurvára nem egy felé húznak, és soha semmi nem lesz az ellenzékből, ha azzal áltatják magukat, hogy aki nem orbánra szavaz, az velük van!

CyberPunK 2018.10.18. 14:26:39

@deneskata: Ezek az elemek a hajléktalanok között a legdeviánsabbak. Most is lenne lehetőségük fürödni, most is vannak rengetegen, akik nincsenek szem előtt. Szerinted ezekkel szemben mi lenne a legjobb megoldás? Nem mostani a probléma, bőven volt idő rendezni, de eddig senki se rendezte. Most eltűnt a nagyjuk.

deneskata 2018.10.18. 14:29:37

@$pi$: Nem a rendeletekkel van a bajom (bár, de, lenne más megoldás is: törvénykezésnek hívják, csak nálunk már elvesztette eredeti funkcióját...) , csak azzal, hogy meggondolatlanul, ész nélkül hozzák rendeletek sokjaságát, anélkül, hogy ELŐTTE megvizsgálnák a valódi helyzetet. Mert pl. a hajléktalan-rendelettel adminisztrative elérték, hogy ne lássunk a hajléktalanokat, tehát a többségnek minden happy. A társadalom "jobbik" (értsd: szavazóképes) része megmenekül a látványtól és szagtól, tehát elégedett. A kisebbik rész pedig kit érdekel? Utána lehetett volna nézni, hány hajléktalanszállás van, hogy ott milyenek a lehetőségek, elgondolkodni, mi lehetne a megoldás. De nem tették. Eltüntették a látványt, a szavazók pedig elégedetttek. És nem ez volt a cél?

Ellenzéki Tüntető 2018.10.18. 14:42:32

@deneskata: lécci vázold már fel hogy melyik NYEU vagy amcsi nagyvárosban van ilyan igazán, istenesen jól megoldva a csöveskérdés, mert nekem úgy tűnik hogy mindenhol vannak

és akkor mennyire reális, hogy ha ezeken a helyeken nem tudták megoldani brutál sok pénzből se meg jó sok próbálkozásból se, akkor majd te mindjárt megmondod, hogy hogyan kell ezt IGAZÁBÓL megoldani

Ellenzéki Tüntető 2018.10.18. 14:43:38

"Néha még mindig félünk kimondani dolgokat, elgondolkozni fontos kérdéseken. Mert tabu. Mert kínos. Mert ciki. "

Főleg ciki. Kibaszott ciki. Ez a blog, úgy értem, a nyolcmillió elnyomottal akik közé persze a csecsemők is oda vannak számolva :D

Ellenzéki Tüntető 2018.10.18. 14:45:16

Ja és gratulálok az indexcímlaphoz, új blog, 2. poszt, indexcímlap, adakozzatok az indexnek sok pénzt, hogy függetlendemokratikusan még több orbán=hitler blogot rakhasson ki! :DD

Ellenzéki Tüntető 2018.10.18. 14:46:51

@deneskata: "És nem ez volt a cél? "

Mágikus, hogy a politikát szavazatra játsszák, mi? És ha még elmondom, hogy a kokakóla meg a profitra megy, és nem a világbékére, valszeg eldobod az agyad :D

Ad Dio 2018.10.18. 14:54:35

2006 október? Mi jut eszébe a posztolónak? Akkor jó.

deneskata 2018.10.18. 14:57:26

@Ellenzéki Tüntető: Politikán kívül nincs is világ? Teljesen kizárt, hogy egy kormány a politikai céljait összhangba hozza az emberek érdekeivel? Vagy legalább ne toljon ki szándékosan egyes rétegekkel, ha politikai célai úgy kívánják?
És nem, nem vagyok a tudás kútfője, nem tudom megoldani a hajléktalan-kérdést, sőt! Tippjeim sincsenek. De nem is az én dolgom. Csak azt látom, hogy a jelenlegi megoldás embertelen. A kormányé lenne, de az se sokat töprengett rajta,m ha csak ezt tudta kiötölni.
Hova lettek vajon ezek az emberek? Szerintem ebből a megoldásból később több bajunk lesz, mint amennyi örömünk most.

$pi$ 2018.10.18. 15:04:48

@deneskata: "Utána lehetett volna nézni, hány hajléktalanszállás van, hogy ott milyenek a lehetőségek, elgondolkodni, mi lehetne a megoldás. De nem tették."

Dehogy nem tették! Erről megy a cikkezés meg a hírek már évek óta: a kormány azt állítja, hogy növelték a hajléktalanszállók befogadó képességét és azt is állítja, hogy elegendő hely áll a rendelkezésükre.

ZX 2018.10.18. 15:06:15

@$pi$: Itt a probléma. Saját bevallásuk szerint nem tudják hány hajléktalan van. Ehhez képest állítják, hogy elég hely van. Nevetséges.

sas70 2018.10.18. 15:17:47

A sorosgyurcsánymigráncsok pont megfelelő válasz ezekre a problémákra is, sőt bármire!

deneskata 2018.10.18. 15:39:46

@Balango: Kiket? Kiket képvisel a posztoló?

Medgar 2018.10.18. 15:48:35

@deneskata: Van gyerekem kettő is, neked viszont memóriából van kevés. Mert pl. a Magyar Bálint és az SZDSZ maffia féle ámokfutást kegyesen elfelejted.

Sir Gombóc 2018.10.18. 16:00:37

@CyberPunK: na most a hajléktalanság "betiltása", ezen mit sem változat. Ugyanúgy ott lesznek. Ez ellen egy dolgot lehet tenni, az utazási feltételeket következetesen be kell tartatni. Ugyanis azokban szerepel, hogy undorkeltő, koszos, a járművet beszennyező öltözékben az utazásból kizárható az illető, még akkor is, ha van menetjegye.

rallus 2018.10.18. 16:09:26

Ugyanígy üvöltöttetek a fájdalomtól a minimálbér emelés, az IMF kirakás, a bank adó, a közmunka, a rezsicsökkentés esetében is... Meddig bírjátok?

ZX 2018.10.18. 16:23:53

@rallus: Na ja. Kiraktuk a zájemefet. Helyette a ruszkikhoz rohanunk hitelért. Bank adó amit az emberek fizetnek meg nem a bankok. Közmunka, ami semmire nem jó. Éhenhaláshoz sok, élni kevés. Rezsicsökkentés, ami a legnagyobb szemfényvesztés, piaci áron többet spóroltunk volna hosszú távon. Meddig bírod nyomatni a hülyeséget?

midnightcoder2 2018.10.18. 16:58:05

@ZX: "Ha viszont az orbánozás megszűnne akkor mehetne a titokban lopás, csalás, haudozás éls az emberek még ennyire sem lennének képben ezeket illetően, mint amennyire most vannak. Pedig most se nagyon vannak."

Lófaszt nincsenek. Csak akinek nyitva volt a szeme az elmúlt pár évtizeben, az pontosan tudja hogy kb. a gengszterváltás óta ez megy. Pontosabban 86 óta amikor a komcsik elkezdték a spontán privatizációt. Csak a 90-es években ennek jóval kevesebb sajtója volt, mert bár ugyan most nincs sajtószabadság, de akkoriban két-három kb. nulla olvasottságú újságocskán kívül _minden_ sajtótermék ballib kézben volt. És nem volt internet (az átlagpolgárnak), nem volt közösségi média. De az emberek akkortájt is kiláttak a fejükből, és sokan emlékezünk még arra, amikor a párttitkár elvtársék szétlopták a cégeket az MRP-n, kárpótlási jegyen, stb. keresztül.

rallus 2018.10.18. 17:02:42

@ZX:
"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk"
És ez több, mint két (2) éve volt! Azóta meg...Képes vagy te érzékelni a környezetedet?

Sajtó Mortále 2018.10.18. 17:12:05

Meg volt a napi rettegő?! :-(
Baromi uncsi már ez.

Nyolcmillió áll ezerrel szemben? ... Ja, abban a világban, ahol az ellenzék a többség, akikre valahogy mégsem szavaztak elegen, hogy ne ellenzék legyenek!

Sajtó Mortále 2018.10.18. 17:15:46

Kedves cikkíró! Ne áltasd magad azzal, hogy mit mondtak a németek egy vesztes háború után!
Egészen mást mondtak volna egy győztes háború után!!! Hitlerről is, a nácikról is, mindenről.
Ahogy a magyarok is, ha meg lenne a Felvidék, meg Észak-Erdély...

Kis kiváncsi 2018.10.18. 17:23:54

@Nancsibacsi: Valahol jogos a pont mert semmi látszat a megfelelő jelöltre az ellenzéknél. De azért nem kell egy tolvajt dicsérni mert nincs helyette másik. Igen nagy a felelőssége a tehetségtelen,megélhetési ellenzékieknek hogy ide került az ország. Szép a GDP növekedés meg minden de az már nem jut el az emberekig hogy kevesebbet költünk oktatásra egészségügyre mint 2010-ben. Az sincs reklámozva ebből mennyi megy ki külföldre hisz az autóipar adja a gdp 40%. Azt se tudjuk mennyi most az államadósság hisz erről sem beszélnek már. Azt kellet volna hangoztatni hogy miért lett volna fontos a GDP arányos kiadások megtartása mi értelme lett volna ennek de csönd volt. Mi a jelentősége a járulék és az adó szavaknak a törvényekben hisz a járulékot csak az adott területre az adót meg szabadon lehet felhasználni. DE néma volt az ellenzék!!!! Sajnos a kormány minden olyan területet leépített ahol kötelességei voltak, és ezt hagyták nekik.Ma már nem kötelező a nyugdíj csak ha gazdaságilag megengedhető akkor adható. Volt erről tájékoztatás?

midnightcoder2 2018.10.18. 17:34:41

@Kis kiváncsi: "De azért nem kell egy tolvajt dicsérni mert nincs helyette másik."
Dehogy nincs. Csak azok még gazdaságilag sem voltak sikeresek, ezért nem akar rájuk szavazni a nép. Ráadásul, bár most is szar az oktatás, de a deszegregációs ámokfutással a szocik legalább annyit rontottak rajta mint Orbánék.

deneskata 2018.10.18. 17:47:35

@Medgar: Nem felejtem el. De amit akkor szörnyűségnek gondoltam, a mai helyzettel összehasonlítva - kellemes délutáni sétagalopp. Ámokfutás? Az most van.

Kis kiváncsi 2018.10.18. 18:28:07

@midnightcoder2: Hát nem védem a szocikat mert nem tetszett a kommunizmus de sajnos most is sok helyt ugyan azok a személyek vannak. Az meg a mostani kormány szerencséje hogy így kinyílt az uniós pénzcsap és válság sem volt. De ennek is meglesz az ára hogy mire mentek el a pénzek mert sem a kisvállalkozások sem az állami cégek,hivatalok nem fejlődtek. Például az akadálymentesítés úgy lett megoldva sok helyt hogy törvényt módosítottak és így már 2024 ig ráér. De sok ilyen rendelet van ami csak a felelősséget tolja ki.Egy kormánynak az a dolga biztosítja a települések,városok közlekedését,oktatás,egészségügy,közbiztonság,szociális ellátások teljes körű elérését. Nem pedig határozattal ezt módosítani. Nem sport támogatás kell hanem biztosítani az iskolák tornatermének a felszereltségét például. És máris jobb lenne minden hisz az tényleg befolyásolná a államháztartást is hosszú távon.Sajnos itt se célok se tervek csak a mai nap számít.

rallus 2018.10.18. 18:36:44

@Kis kiváncsi: "Az oktatásra fordított kiadások 2010-ben nem érték el az 1572 milliárd forintot, az összeg 2018-ban már meghaladja a 2000 milliárdot" És nem zártak be 800 iskolát...
Nem sipákolni, olvasni! Esetleg megkérdezhetsz néhány tanárt, hogy hogyan alakul a fizetésük...

Kis kiváncsi 2018.10.18. 18:52:13

@rallus: Légyszíves olvas, fent írtam ez is anno GDP arányosan ment de azért elmagyarázom neked az a 1572 milliárd kb annyit ért mint most a 2000 milliárd ha még azt is nézed hogy 50% emelkedtek a bérek akkor meg még kevesebb jut tényleges oktatásra. DE a te példád szerint akkor most csőd van mert anno 24 ezer milliárd volt az államadósság most meg 42 ezer milliárd. DE GDP arányosan most 73% anno meg 81% volt.
De tessék itt a minisztérium pdf anyaga ahol látod mennyi pénzt vettek ki 2010 után.

www.kormany.hu/download/a/17/c0000/Oktat%C3%A1si%20p%C3%A9nz%C3%BCgyi%20adatok.pdf

Gleccsertetű 2018.10.18. 20:19:41

Hát én elpityeredtem olvasás közben, különösen annál az eddig még sosem hallott “érvelésnél” amikor a mostani Magyarországot Adolf rendszeréhez hasonlította a posztoló, meg a végén az a két kép annyira egyedi és új. Tele van új gondolatokkal, na.

deneskata 2018.10.18. 20:27:48

@Gleccsertetű: Pedig van hasonlóság, csak hidd el. Jó, az kemény diktatúra volt, erőszakos SA-val, nálunk ez finomabb módszerekkel, de ugyanazon irányba tart. A demokrácia már eltűnt, az autokrácia már megvan, de még nem nyílt diktatúra. Ami késik, nem múlik.... Viszont az ipar és a gazdaság ott s hatalmasat fejlődött, eltűnt a munkanélküliség. Akkor is ez volt a legfőbb érv Hitler mellett az emberek körében. Mint ahogy itt is. Olvasd csak el a kommenteket... Az, hogy nálunk fejlődik-e, még vita tárgyát képezi. E téren nem vitatkozom, mert statisztikával mindent be lehet bizonyítani. És mindennek az ellenkezőjét is.

Gleccsertetű 2018.10.18. 21:42:35

@deneskata: Adolf vegetáriánus volt. Szerintem minden vegetáriánus náci.

$pi$ 2018.10.18. 23:04:45

@deneskata: "A demokrácia már eltűnt, az autokrácia már megvan, de még nem nyílt diktatúra. "

Akor most mi van? Nincs demokrácia, de nincs diktatúra sem. Légyszi elemezd már nekünk ezt, úgy tűnik, hogy te nagyon tudod, hogy mi van.

élhetetlen 2018.10.19. 02:58:53

@midnightcoder2: Te sem sokat értesz meg a világból. „Ha mondjuk olyasmiért kezdetek el tüntetni, hogy állam bácsi stadionok helyett épitsen normális szállókat, esetleg a csóró polgár számára is elérhető pár négyzetméteres minigarzonokat, a cselekvőképteleneket pedig vigyék zárt intézetbe ahelyett hogy az utcán fagynak meg, ezzel simán egyet lehetne érteni.”. Így van. De az nem megoldás, hogy amíg ez nincs, addig elintézzük egy nap alatt, hogy menjenek az otthontalanok a sehová. De a tüntetés, hogy ne a börtönbe küldjék őket végső esetben, az arról szól, hogy meg kéne oldani, úgy ahogy írod, és ahogy már én is sokszor írtam. Ez nem más, nem ellentmondás. De amíg nincs megoldás, addig akár a sehová küldés ellen is lehet tiltakozni, hátha valaki megérti, hogy sehová zavarják el az embereket. Senki sem a deviancia jogának a gyakorlásáért küzd. Komolyan gondolod, hogy a segítők perverz szórakozása, hogy éjszakánként takarókat visznek ki, meg egy pohár teát? Nem tudnának otthon aludni, ha az emberek fedél alatt lennének? Csak gondold át.

élhetetlen 2018.10.19. 03:14:37

@nnnnnnnn: Ja, hogy azon szerencsések körébe tartozol, aki a családjával nem egy jól menő trafikból élt, és kirántották alóla, vagy nem maradtál ötszáz birkával legelő nélkül? És Kishantos sem ment el a semmibe a nemzetközi sikereivel együtt, mert te megmaradtál, így semmi gond.

élhetetlen 2018.10.19. 03:22:51

@CyberPunK: Az a baj, hogy aki most úgy örül. mint te, azt nem érdekli, hogy megoldották-e ezeknek az embereknek a helyzetét, vagy meg akarják-e oldani. Neked mindegy hova tűntek, akár a Dunába is lőhették volna őket, csak túl alacsony a vízállás, csak te ne lásd őket. Eddig tart az emberséged.

élhetetlen 2018.10.19. 03:33:25

@$pi$: „A kormány csak "rendeleteket" tud hozni, semmi mást nem tehet.„ Hogyne tehetne mást. Ki építhetne lakható befogadó szállást, ha nem a kormány. Ne gyere már azzal hogy mindenki építsen egy lakást egy otthontalannak, vagy fogadja be, ha nem teszik, hogy az utcán van.

élhetetlen 2018.10.19. 03:40:47

@CyberPunK: „Most eltűnt a nagyjuk.”. Hova? Lehetőséget kaptak azok, akik még megfelelő körülmények között talpra állhatnának? Kezelik azokat, akik arra szorulnak? Csak eltűntek? Hova? Nem számít?

élhetetlen 2018.10.19. 04:00:21

@deneskata: Az, hogy nem tudod megoldani a hajléktalan problémát, az érthető. Tippjeid biztosan vannak, ahogy nekem is. Két alapvető réteg van, az egyiknek egy munkásszálló minőségű lyuk kéne, ahova „hazamehet”, amit zárhat, ahol megfürödhet, és nem minden nap másik húsz idegennel kéne egy szobában aludnia , mert az nem élet. A másik, a már károsodott réteget kezelni kéne, de ez sem megoldott. Igen, a börtön egyik rétegen sem segít, igen, a mostani rendelkezés embertelen. Óh, nem lesz több bajunk, mindenki boldog lesz, nem látnak az aluljáróban otthontalant, és legfeljebb titkosítják, hogy hány ember fagyott meg, így az sem zavar senkit. Bajban vagyunk, nagy bajban.

élhetetlen 2018.10.19. 04:11:14

@rallus: Mond már el, hogy az IMF kirakás, az mit segített? Megélünk a piacról, állampapírok, letelepedési kötvények, és még azt sem tudjuk, kinek tartozunk? Jó? A közmunka, ami nagyon sokba kerül, és sehova nem vezet, az jó? A rezsicsökkentés ebben a formában olyan elcseszett, hogy azt már magyarázni is kár, de szerinted jó. Meddig bírod még az éljenzést a hülyeséghez?

élhetetlen 2018.10.19. 04:49:06

@rallus: Te megkérdeztél pár tanárt, hogy a pótlékok elvonásával, a kötelező óraszám növelésével, és, hogy meddig kell bent maradni, mennyivel jön ki kevesebbre az óradíjuk, mint volt az emelés előtt?

CyberPunK 2018.10.19. 07:45:28

@élhetetlen: Demagóg vagy. Nekem mit kellene csinálnom? Én teljesítem a társadalmi szerepvállalásomat, adózok, betartom a törvényeket. Tőlük annyit várt el a társadalom, hogy legalább ne legyen szarszagú. Ezt se sikerült megugrani a civilekkel együtt majd 30 éve. De én vagyok az embertelen náci. Nem vagy picit kapd be a faszom?

élhetetlen 2018.10.20. 01:24:30

@CyberPunK: „Nem vagy picit kapd be a faszom?”. Kapja be a faszodat a harapós ló! Nem arról van szó, hogy neked mit kéne csinálni, de nem kéne tapsikolni egy olyan törvényhez, ami nem old meg semmit, és úgy örülnöd, mintha bármi megoldódott volna. Mert a kormány csak a hozzád hasonló hozzállású emberekre számítva meri ezt megcsinálni.
süti beállítások módosítása